09 de març, 2017

FESTA DE CARNAVAL A BORREDÀ


COM HEM CELEBRAT EL CARNAVAL A L'ESCOLA DE BORREDÀ

1r El divendres 17 de febrer a l'assemblea de cada classe vam escollir els representants del Consell del Bull, que són els nens i nenes que manen a l'escola aquella setmana. També vam pensar i proposar quines ordres volíem que ens fessin fer.

2n El dilluns 20 de febrer es va reunir el Consell del Bull. Érem: l'Stefania, en Ramon, en Llorenç, la Judit, la Júlia i l'Aina. Vam estar parlant del què havíem de fer: 
  • Demanar el balcó de l'ajuntament a l'alcalde: escriure la carta i fer-li arribar 
  • Demanar a l'AMPA que ens preparessin la xocolatada pel divendres 24
  • Demanar als petits que fessin el Carnestoltes i la Vella Quaresma
  • Demanar als grans que fessin l'Arribo del Carnestoltes, el discurs que hauríem de llegir al balcó de l'ajuntament
  • Demanar un pare que ens portés el cotxe per la rua i l'equip de música de l'ajuntament
  • Mirar quins nens/nenes podin preparar la música per la rua
  • Demanar als batucaires si podien venir a la festa a tocar una miqueta
  • Decidir quines ordres volíem i quins dies les faríem
3r Cadascú es va posar a la feina, que n'hi havia molta, i tothom va anar enllestint el que li havíem encarregat.
Cada dia teníem una ordre a fer que van ser:
  • Dimarts 21: Jugar una hora a l'ordinador
  • Dimecres 22: Fer mitja hora més de pati
  • Dijous 23: portar els cabells pintats
  • Divendres 24: esmorzar de "traje" (tothom portava coses per compartir amb els altres)
  • Dilluns 27: festa (era dia de lliure elecció)
  • Dimarts 28: Venir amb pijama
  • Dimecres 1 de març: Jugar tot el dia
4t Quan els grans van tenir el discurs enllestit ens el van passar al Consell del Bull i nosaltres ens el vam repartir a trossos per poder-lo preparar i llegir bé.
El vam portar a casa i el divendres vam assajat amb micro com ens quedaria.

 El dijous llarder vam anar a Vilada, amb els companys de la ZER i vam fer truites per dinar. També vam assajar danses i cançons i vam sortir als pins del metge a menjar-nos l'entrepà que ens havíem preparat.

 Divendres vam disfressar-nos i fer la RUA. Les disfresses ja les havíem anat fent a plàstica. El tema de les disfresses, aquest any, era de personatges de llegendes de muntanyes: llops, dones d'aigua, fades del foc i del gel, bruixots, minairons, bruixes, tamarros, ...
Vam sortir de l'escola i després de passar pel Camí de la Coma, el carrer St. Marc, el carrer Queralt, el carrer Manresa i parar-nos en tres ocasions perquè ens van tirar caramels, vam arribar a la plaça Major on ens esperava tota la gent. Vam pujar al balcó de l'ajuntament i vam llegir l'Arribo. Després vam anar cap a l'escola passant pel carrer de Berga i altre cop el Camí de la Coma.
Allà ens esperava una magnífica xocolatada i coca.
Els batucaires ens hi van acompanyar i ens van fer un parell d'actuacions: a la plaça i a l'escola. Fantàstic!!!

 El dimarts 28 vam preparar el judici al Carnestoltes: ens vam repartir en tres grups: acusació, defensa i testament. El jutge també preparava la seva part. Abans, però, reunits en assemblea havíem decidit què volia fer cadascú.
A cada grup hi havia una mestra que ens hi ajudava.

El dimecres 1 de març vam fer el judici al Carnestoltes. El Jutge era en Xavi Peregrina, els advocats defensors eren l'Iu i en Damià i el fiscal en Daniyar. Tothom va exposar els seus arguments en vers i al final el jutge el va condemnar a morir a la foguera. El Carnestoltes ens va llegir el seu testament i vam anar al camp de futbol a cremar-lo. Un cop les flames ja s'havien fet petites vam saltar per damunt del foc. De seguida es va presentar la Vella Quaresma i ens en vam anar tots cap a l'escola.

 Ara, cada divendres ens trobarem a 1/4 de 5 a l'entrada de l'escola per tallar-li una cama a la Vella i ella, a canvi, ens portarà llaminadures. Això ho farem fins arribar a Setmana Santa.

A continuació clica el rei carnestoltes i veuràs unes quantes fotografies de la festa perquè en gaudiu tant com ho hem fet nosaltres.


https://goo.gl/photos/1oda48Yfv78NkJHP9